Deze heerlijke lente-geïnspireerde soep benadrukt de frisse combinatie van erwten en munt. Het kan worden gemaakt met yoghurt in plaats van room als je de voorkeur geeft aan een wat scherpe soep met minder calorieën. Veel mensen zijn verrast dat het recept diepvrieserwten gebruikt, dit is een gemak tijdens de maanden dat er geen verse erwten beschikbaar zijn. Dit recept is eenvoudig te bereiden. Wil je het nog gemakkelijker? Veel winkels en online shops verkopen bijvoorbeeld een erwtensoep pakket. Ingrediënten
BereidingDoe de kippenbouillon in een pan met de ui, knoflook, dragon en doperwten. Kook tot de erwten net gaar zijn. Verwijder en gooi de ui weg. Voeg zout en peper naar smaak toe en pureer in een keukenmachine, blender of keukenmachine. Combineer met room of yoghurt en serveer goed gekoeld met een flinke scheut munt. Porties 8 porties Neem eens een kijkje op aardappelshop.nl hier kunt u verscheidene producten voor onder andere dit recept verkrijgen. |